Университет за блогъри се открива във Финландия

Университет за блогъри се открива във Финландия Снимка: pixabay

За първи път студенти от Финландския университет за приложни науки в Тампере ще могат да преминат уникална образователна програма, създадена специално за блогъри, съобщи Yle

Според съобщения в медиите профилната програма Influencers Academy дава право на получаване на диплома за висше професионално образование - финландския аналог на бакалавърска степен по бизнес администрация. Курсът трае 3,5 години и струва около 35 хиляди евро.

Университетът е готов да приеме 20-25 начинаещи или успешни блогъри в програмата.

Блогъри-бакалаври ще бъдат обучавани на основите на предприемачеството, човешки ресурси, счетоводство и маркетинг. Всеки студент ще трябва да разработи бизнес план и след завършване на курса да създаде компания във Финландия, с която да поддържа своя блог в социалните медии.

Университетът подчертава, че програмата е гъвкава и ще се адаптира към нуждите на студентите. В допълнение градското правителство в Тампере иска да привлече голям брой успешни специалисти от трети страни в преподаването, по-специално създателя на популярната игра Angry Birds Петер Вестербак.

Преди две години Финландия прие закон, според който образователните институции могат да разработват програми за обучение според нуждите на хората. Програмата на Influencers Academy е поръчана от Edunation, компания, която създава, продава и изнася образователни продукти.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: