Джим Мелън: След 10 години млечните продукти няма да ги има

Джим Мелън: След 10 години млечните продукти няма да ги има Снимка: RBK

Те ще бъдат заменени от синтетични продукти

Милиардерът и филантроп Джим Мелън говори във фондация „Бъдещето на Дубай“ на такива теми като аграрната революция и дълголетието. Той описва своите възгледи за новата аграрна революция в книгата си „Законите на Му". Мелън се застъпва за радикално отклонение от сегашния модел на интензивно животновъдство, който според него е отговорен за 20% от емисиите на парникови газове в атмосферата. Да съкрати тези емисии е призван преходът към индустриално производство на месо с помощта на клетъчна технология на основата на растителни суровини.

Милиардерът е уверен, че след 10 години млечните продукти - такива, каквито ги познаваме сега, ще изчезнат, пише изданието RBK. Те ще бъдат заменени от синтетични продукти. Половината от всичкото месо и риба на планетата ще се произвежда с помощта на нови технологии. Професията на животновъда според него постепенно ще изчезне.

Джим Мелън ръководи фармацевтичната компания Juvanessence, която обещава в рамките на 10 години да открие и произведе лекарства, които елиминират старите клетки от тялото. Това ще помогне значително да се подобри здравето на възрастните хора.

Това ще позволи да се освободят огромни средства, които сега се изразходват за медицинска помощ на възрастните хора и да се насочат за по-ефективна социална адаптация. Той също така съветва всички поколения да ядат по-малко захар и други вредни продукти, за да избегнат диабета и появата на сенилна деменция.

Справка: През последните 30 години Джим Мелън е известен с невероятния си предприемачески нюх, с който е построил цяла бизнес империя, включваща хотелски вериги, банки, природни резервати и онлайн залагания. Наричат го британския Уорън Бъфет.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: