Фючърсите на акции падат, след като Nasdaq Composite отбеляза нов рекорд (коментар)

Фючърсите на акции падат, след като Nasdaq Composite отбеляза нов рекорд (коментар) Снимка: FactSet

Фючърсните договори, обвързани с основните американски борсови индекси, отвориха малко по-ниско в сряда, след положителния ден на Уолстрийт в предишната сесия.

Фючърсите на Dow Jones Industrial Average поевтиняха с 251 пункта, което предполага първоначална загуба от около 255 пункта, когато редовната търговия се поднови в сряда (23 юни). Фючърсите на S&P 500 и Nasdaq-100 също посочиха малко по-нисък старт за двата индекса на открито в сряда.


Във вторник (22 юни) Dow затвори 131,14 пункта по-високо, тъй като Apple, UnitedHealth и Visa поведоха индекса със сини чипове към по-високи позиции. S&P 500 спечели 0,4% до края на деня при 3131,29.


Междувременно Nasdaq Composite напредна с 0,74% до 10,131.37, което е 21-ият му рекорд за 2020 г. Печалбата на Nasdaq също представлява осмия поред ден на печалбите, най-дългата му печеливша серия от декември, когато напредна за 11 прави сесии.


Акциите на компанията за потребителски технологии Apple нараснаха с 2,1% във вторник, достигайки нов досега максимум. Те постигнаха показателя един ден след като Apple представи нови операционни системи за своите iPhone и компютри. Компанията зарадва още повече своите инвеститори, като обяви, че постепенно ще включва чипове на Intel в собствените си продукти при изграждането на нови Mac устройства.


Инвеститорите също следиха внимателно коментарите на здравния съветник на Белия дом д-р Антъни Фочи, който във вторник заяви, че САЩ наблюдават „смущаващ" приток в нови случаи на COVID-19. Фочи, директор на Националния институт по алергии и инфекциозни болести, също бе оптимистичен по отношение на потенциала за ваксина и заяви, че я очаква до началото на 2021 г.


Печалбите от вторник по време на редовна търговия последваха по-бурна нощна сесия след противоречиви сигнали от администрацията на Тръмп за забележителната търговска сделка с Китай.


Търговският съветник на Тръмп Питър Наваро предизвика объркване в понеделник вечерта, след като заяви в интервю, че сделката е „приключила“. Тогава президентът Доналд Тръмп написа в Twitter, че споразумението е „напълно непокътнато“, и заяви, че се надява Пекин да спази своите споразумения в сделката.


Лицето на Белия дом подчерта нестабилността на споразумението, постигнато между двете най-големи икономики на света по-рано тази година. Напрежението между САЩ и Китай през последните месеци нараства заради произхода на пандемията от коронавирус и влиянието на Пекин върху Хонконг.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: