Новак Джокович с коронавирус след събитието Adria Tour

Новак Джокович с коронавирус след събитието Adria Tour Снимка: The Guardian

Първата ракета на света Новак Джокович каза, че има положителен резултат от теста за COVID-19 след спортното събитие, което организира в Хърватия.

Положителен е бил и тестът на съпругата му: не е открит коронавирус при децата на спортиста.

По-рано коронавирусът беше потвърден и на тенисистите Борна Чорич и Григор Димитров. И двамата участваха в турнира Adria Tour, организиран от Джокович. Като част от турнира, Чорич игра с Джокович на 20 юни. След положителни тестове от спортисти Adria Tour беше отменен.

„Всичко беше родено от филантропска идея да насоча всички събрани средства към хора в нужда и това стопли сърцето ми, за да видя как всички силно реагират на това“, каза Джокович.

„Организирахме турнира в момента, когато вирусът е отслабнал, вярвайки, че условията за домакин на турнира са били изпълнени. За съжаление, този вирус все още присъства и е нова реалност, с която все още се учим да се справяме и да живеем."

„Изключително много съжалявам за всеки отделен случай на инфекция. Надявам се, че това не усложнява здравословното състояние на никого и всичко ще бъде наред“, заяви Джокович в изявление.

Той добави, че ще остане в самоизолация през следващите 14 дни и ще направи друг тест след пет дни.

33-годишният сръбски тенисист Новак Джокович е победителят в 17-то издание на турнира от Големия шлем. Той заема първо място в историята на тениса и по размер на спечелени пари - над 143 милиона долара.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: