Диетологът на принц Хари разкри „тайното оръжие" на кралските особи

Диетологът на принц Хари разкри „тайното оръжие" на кралските особи Снимка: pikist.com

То включва правилно подбрани хранителни добавки, интервално гладуване и тридневна нискокалорийна диета

Диетологът Габриела Пийкок (Gabriela Peacock), помогнала на принцеса Беатрис, принц Хари и други членове на британското кралско семейство да отслабнат, описа начина човек да привикне към правилно хранене за 14 дни, съобщава изданието People.

Според Пийкок вечерята трябва да бъде здравословна и най-лекият прием на храна за деня. За по-бързо получаване на желания резултат, тя предлага използването на правилно подбрани хранителни добавки, които тя нарича „тайното оръжие на кралските особи.

Диетоложката препоръчва да се придържаме към интервалното гладуване по системата 16:8, според която човек яде в продължение на осем часа, а след това гладува в продължение на 16, включително и през нощта.

Пийкок също така препоръчва и диетата 4:3, която включва консумацията на не повече от 500 калории на ден три дни в седмицата. В останалите четири дни може да се храните нормално.

Според диетолога и двете диети са ефективни и полезни за здравето.„Тези системи на хранене предотвратяват сърдечносъдовите заболявания и стареенето. И двата метода се вписват добре в начина на живот на моите клиенти”, казва тя в книгата си „Към прекрасно самочувствие за две седмици.

Пийкок е убедена, че трябва да се следи нивото на кръвната захар. Тя съветва да не се консумират плодове и кафе на празен стомах, а предварително да се изяде порция белтъчна храна. Между храненията диетологът препоръчва да се избират храни с високо съдържание на белтъчини, като кисело мляко с ядки и семена, орехово масло с ябълки или протеинов бар.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: