Министър Борисов връчи сертификат за инвестиция на стойност 570 000 лв.

Министър Борисов връчи сертификат за инвестиция на стойност 570 000 лв. Снимка: mi.government.bg

В резултат от инвестицията ще бъдат разкрити нови 100 работни места в София

Министърът на икономиката Лъчезар Борисов връчи сертификат за инвестиция клас „А“ по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ) наШварц Ай Ти България“, съобщиха от пресслужбата на Министерството на икономиката.

Размерът на инвестицията по проекта възлиза на 570 000 лв. и в резултат от него ще бъдат разкрити нови 100 работни места в София. 

„Шварц Ай Ти България“ ЕООД, гр. София, е глобална компания с предмет на дейност създаване на програмни продукти, дейности в областта на информационните технологии и информационни услуги.                

Инвестиционният проект, който получи сертификат, е за „Разработване и поддръжка на софтуер“ и предвижда разширяване на дейността в областта на високите технологии. Целта му е разширяване на обема на предоставяните IT услуги и създаване на IT продукти с висока добавена стойност, които да се използват в дейността на дружества от групата на Шварц в Европа. 

Министър Борисов посочи, че от началото на 2021 г. са сертифицирани 14 проекта с общ размер на планираните инвестиции близо 800 млн. лв., които ще разкрият над 1400 нови работни места. Той изрази специалните си благодарности на д-р Митко Василев, главен управител на Германо-Българска индустриално-търговска камара за съвместната работа и положените усилия за привличането на инвеститори у нас. 

 

Още по темата във

facebook