Министър Борисов връчи сертификат за инвестиция за 400 млн. лв.

Министър Борисов връчи сертификат за инвестиция за 400 млн. лв. Снимка: mi.government.bg

Министър Лъчезар Борисов връчи сертификат за инвестиция на стойност 400 млн. лв., която ще създаде 350 работни места в нов завод в Разград

Министърът на икономиката Лъчезар Борисов връчи сертификат за инвестиция клас „А“ по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ) на изпълнителния директор на „Биовет“ АД – Ангел Желязков, съобщиха от пресцентъра на министерството.

Размерът на инвестицията по инвестиционния проект възлиза на 400 млн. лв., като по проекта ще бъдат разкрити 350 нови работни места в нов завод на компанията в Разград. 

Министър Борисов посочи, че за последните 12 месеца, по време на кризата, са сертифицирани инвестиционни проекти на стойност 1,6 млрд. лева. По думите му с този проект само от началото на годината по ЗНИ са насърчени 9 проекта (клас А) с общ размер на планираните инвестиции 577,11 млн. лв., които ще създадат близо 1000 нови работни места.

Осем от проектите са извън столицата, шест от тях са в преработващата промишленост, а пет проекта са във високотехнологични производства и услуги. Икономическият министър изтъкна още, че се работи по нови инвестиционни проекти за още 400 млн. лв.

Инвестиционният проект на „Биовет“ АД е за нов завод – разширение на инсталация за производство на междинни продукти, инсталация за производство на имуногенни фармацевтични продукти и фотоволтаична централа в гр. Разград. Предвижда се разширяване на съществуващото предприятие посредством изграждане на новия завод и фотоволтаична електроцентрала за собствени нужди.