Министър Борисов връчи сертификат за инвестиция за 26 млн. лв.

Министър Борисов връчи сертификат за инвестиция за 26 млн. лв. Снимка: mi.government.bg

От началото на годината са сертифицирани инвестиции за над 750 млн. лв., които ще разкрият близо 1200 нови работни места

Министърът на икономиката Лъчезар Борисов връчи сертификат за инвестиция клас „А“ по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ) на представителя на „Интернешънъл инвестмънт кампъни“ Едуард Шот, съобщиха от пресслужбата на Министерство на икономиката. 

Размерът на инвестицията по проекта възлиза на 26 млн. лв. и в резултат от него ще бъдат разкрити близо 40 нови работни места в нова автоматизирана фабрика за производство на кухненски мебели в района на град Кюстендил. 

Министър Борисов посочи, че от началото на 2021 г. са сертифицирани 12 проекта (11 клас  „А“ и 1 приоритетен) с общ размер на планираните инвестиции над 750 млн. лв. и близо 1200 нови работни места. Десет от проектите са извън столицата, в това число един в община с безработица над средната за страната, а шест проекта са във високотехнологични производства и услуги. 

Инвестиционният проект на „Интърнешънъл инвестмънт къмпани“ ООД е за изграждане и пускане в експлоатация на автоматизирана фабрика за производство на кухненски мебели в района на град Кюстендил.

Пазарите, на които дружеството ще се фокусира, са както българския, така и в страните на Балканския полуостров.

 

Още по темата във

facebook