Българско дружество инвестира 7,5 млн. лв. в разширяване на логистична база

Българско дружество инвестира 7,5 млн. лв. в разширяване на логистична база Снимка: Министерство на иновациите и растежа

Компанията получи сертификат клас „А“ по реда на Закона за насърчаване на инвестициите

Заместник-министърът на иновациите и растежа Стефан Савов връчи сертификат клас „А“ по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ) на „Интерлинк Груп“ АД, съобщиха т пресцентра на Министерството.

Дружеството инвестира 7,5 млн. лв. в разширяването на логистична база  „Технолинк парк 2“ в с. Радиново, част от Тракия икономическа зона.

„Инвестицията в размер на 7,5 млн. лв. вече е реализирана на 100 процента“, информира Здравко Линкин, председател на Съвета на директорите на „Интерлинк груп“ АД. Той сподели, че това е трети сертификат за инвестиция клас „А“, който „Интерлинк Груп“ получава, за различните си обекти и подчерта, че държавните насърчителни мерки подпомагат изключително българския бизнес.

„В момента изграждаме и високотехнологичен завод за алуминиеви профили за прозоречни решения и фасади, ще строим и нови логистични паркове. В периода 2022-2023 г. ще инвестираме нови 70 млн. лв. в тези обекти с обща застроена площ от 50 000 кв. м.“, разясни мащаба на инвеститорската дейност на дружеството Линкин.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: