Call for Europe подкрепя за втора година благотворителни каузи за деца

Call for Europe подкрепя за втора година благотворителни каузи за деца Снимка: УниКредит Булбанк

Фондация УниКредит и УниКредит Булбанк дават начало на второто издание на програмата за подкрепа на благотворителни каузи, свързани с деца - Call for Europe. Предназначеният за целта фонд от 30 хил. евро ще бъде разпределен между максимум три проекта, съобщиха от УниКредит Булбанк.

Банката кани всички представители на неправителствения сектор да кандидатстват с най-добрите си предложения до 29 януари 2021 г. на callforeurope@unicreditgroup.bg.

След тази дата експертно жури, формирано от представители на неправителствения и корпоративния сектор, ще заседава и ще определи пет проекта, които ще продължат в надпреварата. Съставът на журито е председателстван от Теодора Петкова, главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк.

Избраните проекти ще бъдат изпратени за разглеждане и оценка на Фондация УниКредит, като от тях ще бъдат избрани между един и три проекта за финансиране. 

Всички проекти, изпратени към Фондация УниКредит, трябва да изпълняват следните условия:

  • Да са предложени от организации, основани преди 31 декември 2018 г.;
  • Да са фокусирани върху потребностите на деца и подрастващи (до 18 години);
  • Да се реализират в България.

Всички заинтересовани могат да се запознаят с пълния регламент и правилата за участие, както и да изтеглят всички задължителни документи от тук.

През изминалата година Фондация УниКредит и УниКредит Булбанк насочиха 90 хил. евро към гражданския сектор по програмите си за подкрепа на деца Call for Europe и на най-засегнатите от COVID-19 групи в българското общество, съобщават от кредитната институция. 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: