Националният туристически информационен център се премести в НДК

Националният туристически информационен център се премести в НДК Снимка: tourism.government.bg

Националният туристически информационен център към Министерството на туризма вече има нов адрес – вход А4 на НДК в София

Днес бе официалното откриване на Националния туристически информационен център (НТИЦ) в сградата на Националния дворец на културата. На това леснодостъпно и разпознаваемо място в самия център на столицата ще може да се намери информация за различните видове туризъм, предлагани в България, посочи вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова на събитието. Тя подчерта, че откриването на центъра е точно навреме, две седмици преди официалния старт на туристическия сезон на 1 май 2021 г.

Министър Николова посочи още, че Центърът ще подпомогне реализирането на рекламната стратегия на Министерството на туризма и ще утвърждава страната ни като целогодишна дестинация, предлагаща висококачествени услуги. Пространството ще се надгражда и развива чрез общи инициативи на Министерството на туризма и НДК .

„България има огромен потенциал в развитието и на конгресния, фестивалния, културния и концертния туризъм и с преодоляването на пандемията животът в НДК ще се завърне”, заяви Николова.

Председателят на Съвета на директорите на НДК Борислав Велков от своя страна коментира, че НДК по този начин получава възможност да се позиционира като една от основните конгресни дестинации в София и региона, да развива много по-активно международната си дейност и да рекламира събития от своята програма.

Предвижда се НТИЦ да изпълнява три основни функции:

  • да предоставя по модерен начин информация за български туристи;
  • да предлага атрактивна и разнообразна информация за чуждестранни туристи;
  • да има entertainment функция – възможност за създаване на преживявания на посетителите чрез съвременни дигитални технологии и други модерни активности.

 

В Центъра на две специално разработени тъч скрийн платформи посетителите ще имат възможност да се запознаят с атрактивни видеоматериали и други рекламни формати за специализирани видове туризъм, като еко, приключенски, СПА, голф, т.нар. slow туризъм, винено-кулинарен, поклоннически и др. Видео материали ще представят предприеманите мерки за безопасна почивка в страната, както и разнообразна друга полезна за техния престой информация. Предвидено е в НТИЦ да се провеждат и различен тип промоционални събития, рекламиращи разнообразни туристически продукти и услуги.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: