Министерството на туризма и НСА подписаха договор за сътрудничество

Министерството на туризма и НСА подписаха договор за сътрудничество Снимка: tourism.government.bg

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова и ректорът на Националната спортна академия „Васил Левски“проф. Николай Изов подписаха договор за сътрудничество

Двете институции се споразумяха да участват съвместно в научни и научно-приложни изследвания, образователни и други проекти в рамките на национални и международни програми в областта на спортния туризъм. Те ще си сътрудничат също при разработването на законово-нормативната уредба, отнасяща се до създаване на по-достъпна среда за спортно-туристически услуги за хора с увреждания и специални потребности. Министерството на туризма и НСА ще работят за синхронизиране на спортния туризъм с европейските стандарти.

Двете страни по договора ще си сътрудничат при участие в експертни комисии за категоризации, оценяване и сертифициране на обекти и планински водачи в спортния туризъм и при подготовката и реализацията на други спортни специалисти в областта на спортно-туристическата индустрия.

„Ще работим заедно за по-доброто позициониране на спортно-туристически дейности и услуги, тъй като през последните години те добиват голяма популярност, а за нас е важно да развиваме различни форми на туризъм, чрез които да привличаме повече посетители както от България, така и от чужбина”, заяви министър Николова.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: