Министър Личев: Няколко плажа по Черноморието остават защитени зони

Министър Личев: Няколко плажа по Черноморието остават защитени зони Снимка: МОСВ

Филмовите компании "Дисни“ и „Нетфликс“ ще си снимат сюжетите върху естествените кътчета на Черноморието

„Няколко плажа у нас остават защитени зони. Черноморието ни не е обикновена стока, която да се продаде.“ Това каза на брифинг днес министърът на околната среда и водите Асен Личев, в който участва и министърът на икономиката Кирил Петков, съобщиха от пресцентъра на МОСВ.

Министър Личев уточни, че Министерският съвет е приел решение, с което на практика защитени зони остават „Корал“ към зона „Ропотамо“, „Карадере“ към „Плаж Шкорпиловци“ и „Пашадере“ към „Галата“.

Поздравявам министър Личев и целия политически кабинет за днешния резултат, това са плажовете, които знаем, че са от малкото останали по Черноморието, където може да се види истинска природа.“ Това каза министърът на икономиката Кирил Петков. Той беше категоричен, че решението е огромна победа за българската екология и икономика. 

Министър Петков обясни, че ако искаме да развиваме туризъм с висока добавена стойност, той не може да бъде стена от хотели по дюните. По думите му този тип туризъм е фокусиран върху българската красива природа, където хора от цяла Европа могат да се насладят.

„Направих голяма стъпка към развитието на филмовата индустрия, защото големите фирми като „Дисни“ и „Нетфликс“ имат основателни причини да се настанят на българския пазар, а ние ще им дадем възможност да си снимат сюжетите върху естествените кътчета на Черноморието“, добави министърът на околната среда и водите Асен Личев.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: