Станаха ясни победителите в Годишните награди в туризма-2020

Станаха ясни победителите в Годишните награди в туризма-2020 Снимка: tourism.government.bg

Приключи петото издание на конкурса, отличаващ представители на бизнеса, общините и медиите за добрите практики и усилената професионална работа в сферата на туризма през последните 12 месеца.

Министерството на туризма обяви победителите в 11-те категории в петите Годишни награди в туризма. Близо 50 кандидати подадоха заявка за участие за 10 от категориите. За голямата награда в категория „Изборът на българите“ по традиция призьорът бе определен сред всички туристически обекти, включени  в „100-те национални“ и „50-те малко познати места“ в страната като само за него са гласували над 11 хил. потребители. Общият брой гласували по време на онлайн вота е 33 хиляди души.

Победители са както следва:

Професионални категории:

  • В категория „ТУРИСТИЧЕСКА АТРАКЦИЯ/ОБЕКТ“ – Исторически парк, с. Неофит Рилски, Варна.
  • В категория „СПЕЦИАЛИЗИРАН ТУРИЗЪМ“ – AQUAHOUSE Thermal & Beach.
  • В категория „ТУРИСТИЧЕСКА ДЕСТИНАЦИЯ" – Туристическа дестинация Шумен – земята на първите.
  • В категория „ИНОВАЦИЯ“– Исторически парк, Варна.

 

Художествени категории:

  • В категория „ЖУРНАЛИСТИЧЕСКИ МАТЕРИАЛ НА ТЕМА ТУРИЗЪМ В БЪЛГАРИЯ ЗА 2020 г. В ОНЛАЙН МЕДИЯ“ – „Поморие - черното и бяло злато на България“, Телевизия MU-Vi TV, автор Магдалена Тодорова.
  • В категория „ПУБЛИКАЦИЯ НА ТЕМА ТУРИЗЪМ В БЪЛГАРИЯ ЗА 2020 г. В ИНТЕРНЕТ БЛОГ“ – Роси Димитрова, за материала „Забележителностите около нашата морска столица – Варна“- tripswithrosie.com.
  • В категория „ЖУРНАЛИСТИЧЕСКИ МАТЕРИАЛ НА ТЕМА ТУРИЗЪМ В БЪЛГАРИЯ ЗА 2020 г. В ТЕЛЕВИЗИЯ“ – документалния филм „Пирин - бялото предизвикателство“- TVT, с Георги Крумов.
  • В категория „ЖУРНАЛИСТИЧЕСКИ МАТЕРИАЛ НА ТЕМА ТУРИЗЪМ В БЪЛГАРИЯ ЗА 2020 г. В ПЕЧАТНА МЕДИЯ“ – „Порталът на Северозапада“, в. "Сега" на Начо Халачев.

 

Община Сандански е носител на наградата в категория „ТУРИСТИЧЕСКА ОБЩИНА – СПЕЦИАЛНА НАГРАДА ЗА 2020“.

Специалната награда в категория „ИЗБОРЪТ НА БЪЛГАРИТЕ“ отива при „Исторически парк“, с. Неофит Рилски, Варна.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: