Искате ли ваш собствен замък на шотландски остров за $ 112 000

Искате ли ваш собствен замък на шотландски остров за $ 112 000 Снимка: lifeglobe.net

Искате ли да намерите свое лично пространство след изминалата трудна година? Можете да посетите и да си купите необитаем шотландски остров. Той се продава на аукционна цена от 112 000 долара, съобщава интернет порталът lifeglobe.net.

Остров Дир, заемащ около 44 515 кв. м, е разположен в живописното езеро Лох-Мойдарт на западния бряг. Той се намира сравнително близо до Форт Уилям и Бен Невис.

Аукционната къща Future Property Auctions описва продажбата като „уникална възможност за закупуване на помещение, което може да се използва без какъвто и да е шанс за проникване". На острова няма спални.

Мястото притежава редица преимущества: спиращи дъха гледки към селска местност, много дива природа, естествени места за къпане и много възможности за преобразуване в семеен дом.

Съседният остров Ейлийн Шона принадлежи на Ванеса Брансън, сестрата на предприемача Ричард Брансън. Управителят на агенция за недвижими имоти Стивън Маклъски казва, че тук са отсядали много знаменитости.

Кой е включен в списъка на кандидатите за закупуване на този толкова необичаен остров? Коментарите относно това кои са заинтересованите страни споменават само, че това е „някой, който иска да паркира яхтата си някъде", и „друг човек, който иска да я използва като база за каяк".

Който и да е късметлията, ще му се наложи да започне от нулата. На острова няма нито жилища, нито най-необходимото, като например електричество.

На остров Дир в момента няма никаква инфраструктура. И макар че исканата цена е доста ниска, собственикът му трябва да е с дълбоки джобове, ако иска да живее комфортно на острова.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: