Руснаците продават ваканционните си имоти

Руснаците продават ваканционните си имоти Снимка: agoda.com

Българските купувачи на ваканционни имоти са 60-70% от всички купувачи.

Все повече чуждестранни граждани продават на българи имотите си у нас. В тези сделки 60% от купувачите на морето и 70% от тези Банско са българи. 
Това става ясно от проучване на международната агенция за недвижими имоти Newestate.bg, пише „Флагман“. Продавачите са основно руснаци, които постепенно напускат пазара поради влошеното икономическо състояние в Русия. Девалвацията на рублата прави пътуването им до България и обслужването на имотите им у нас доста скъпо.  
Други традиционни купувачи на пазара на ваканционни имоти у нас са страните от Западна Европа. Повишен е интересът при клиентите от Полша и Израел. Стандартното търсене е на имоти с цена 15 – 25 хиляди евро с цел използване за седмични почивки и отдаване под наем през останалото време. Цените са изключително атрактивни и достигат до 300 евро на кв. м в Банско и 400 евро на кв. м по морето. Прави впечатление и по-добрата покупателна възможност на българите, която се дължи от една страна на повишаването на доходите и от друга - на евтините ипотечни заеми. 
 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: