Над 60% от учителите искат е-обучeние в прогимназията и гимназията

Над 60% от учителите искат е-обучeние в прогимназията и гимназията Снимка: pixabay

Висок е процентът на преподавателите, желаещи преминаване към електронен режим на обучение за гимназиален и прогимназиален етап.

Това е показало проучване сред педагогическия персонал относно нагласите за дистанционно обучение, според д-р Юлиан Петров от Синдикат “Образование” към КТ “Подкрепа. 

В анкетата са взели участие 6100 педагогически специалисти.  71,2% от тях подкрепят започналото дистанционно обучение в гимназиален етап, а 65,8% биха подкрепили такова и в прогимназията от утре, 3 ноември.
 

За началните класове 53,1% са се обявили против дистанционно обучение. Децата в детските градини също не бива да преминават към е-обучение според 56,5%, от респондентите. 69,9% от анкетираните подкрепят преминаването на университетите към обучение в електронна среда от разстояние.
 

Според данните на синдиката заразените учители в страната са 671. В тази бройка не влизат карантинираните учители заради позитивен тест на член от семейството или когато детето на учителя е в карантина поради карантиниран клас/група в детска градина. От цитираната бройка са изключени и учителите с други заболявания.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: