Забраниха на веган-активистка да посещава заведения

Забраниха на веган-активистка да посещава заведения Снимка: Instagram

Потърпевшата се оплака, че няма свобода на словото

Разпалената веганка декларира, че ще напусне Западна Австралия, след като ѝ беше забранено да стъпва в ресторанти, кръчми и барове от всяка категория. 

27-годишната Таша Питърсън сподели в Instagram, че известието за ограниченията вече ѝ е връчено. Ако не се съобрази със забраната, може да бъде обвинена в нарушение на обществения ред и глобена с $ 10 000. Решението е резултат на констатация, че потърпевшата е злоупотребила с алкохол

Тя обаче отрича и казва, че почти не пие и е жертва на властите, които просто използват случаен инцидент, за да ѝ попречат да протестира срещу яденето на риба. В друг свой протест пламенната веганка се разхожда по улиците с опаковка от супермаркет, на която се вижда ефектна имитация на отрязана човешка ръка. Както обикновено, протестът се съпровожда и от лозунг, в случая предлагащ за продажба „човешко месо”.

Инцидентът, предизвикал забраната, се е случил през май, когато Питърсън решила да протестира срещу „рибния холокост“, като по време на вечеря щурмувала ресторанта за морски дарове Bathers Beach с шепа привърженици, под звуците на крясъци, че „океаните са под заплаха“, съобщава 7news.com.au.

Във видеоклип, качен в Instagram, веган-активистката нарича реакцията „ярък пример, че така наречената свобода на словото всъщност изобщо не е свобода на словото“, и обещава да пренесе протеста си на друго място

Както казва старата мъдрост, всичко, което е преклено, вреди.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: