Застрахователите в Топ-100 на P&C с $466 млрд. печалба за 20 години

Застрахователите в Топ-100 на P&C с $466 млрд. печалба за 20 години Снимка: Pixabay

Умните инвестиционни решения - ключови за успеха на застрахователите

100-те най-големи световни застрахователни компании в класацията на P&C са регистрирали печалба от общо 466 млрд. долара за изминалите 20 години, сочи проучване на лондонската ACORD.

Проучването използва задълбочен финансов анализ, включително данни от интервюта с лидерите в бранша. Те са отговорили на ключови въпроси, относно представянето на застрахователите, стратегиите и възможностите за стимулиране на печалбите.

Установено е, че повече от половината застрахователи, създаващи стойност, са го направили само с инвестиционен доход, за да компенсират лошите резултати от същностната дейност по застраховането на рискове.

Анализаторите се фокусират и върху застрахователите, определени като „създатели на устойчива стойност“. По същество това са застрахователи, които генерират положителен паричен поток, както чрез застраховане на рискове, така и чрез инвестиции.

Целта на проучването е била да се разкрият стратегиите, тактиките и възможностите, които водят до високи резултати.

„Двадесет години застрахователната индустрия като цяло говори много за своята сила и икономическо значение. Но тук далеч не става дума само за нетната печалба, която виждаме в отчетите им за приходи и разходи от дейността", коментира Бил Пиерони, президент и главен изпълнителен директор на ACORD.

„Устойчивото създаване на стойност се определя от основната компетентност, свързана с поемането и обработката на искове. Но най-добрите застрахователни компании използват все по-широко различни инвестиционни възможности за подобряване на резултатите в тези области".

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: