Мислене, стратегия, математика: Нова настолна игра развива лидерски качества

Мислене, стратегия, математика: Нова настолна игра развива лидерски качества Снимка: БНР

Нова настолна игра развива лидерски качества

Българин е разработил бизнес игра, която помага за развитието на лидерски качества. "You lead" (Ти водиш) първоначално е произведена за английския пазар, но създателят ѝ Радослав Благоев решава да я има и на българския пазар.

Идеята се ражда от желанието да се играе игра, която не е толкова детска като "Монополи" и да бъде свързана с бизнес. 

"На пазара не видяхме игра със свободен достъп, която да се играе няколко часа и да е стратегическа бизнес игра. И така преди няколко години се роди идеята да създам такава игра", казва Радослав за Радио София.

Целта е да се развиват умения в областта на бизнес мениджмънта, работа с парични потоци, преговори и т.н. В нея секторите не са фиксирани на игралното табло и всеки път е нужна различна стратегия, дори е включен франчайзингът като бизнес модел. Има и различни длъжности и нива на служители.

"Играта има всичко, което е в реалния живот. "Ти водиш" е по-сложна игра. Изисква повече мислене, стратегия, математика, разбиране на термини и не може да се играе от малки деца. Подходяща е за 12+. Сега се купува повече от възрастни над 25 години", споделя още той.

"Предприемачеството е модел на мислене и трябва да се тренира. Късметът в играта е сведен до минимум. Всичко е въпрос на стратегия."

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: