До 24 февруари е приемът по новата мярка за лозаро-винарския сектор

До 24 февруари е приемът по новата мярка за лозаро-винарския сектор Снимка: pixabay

Срокът за изпълнение на одобрените проекти е от 1 до 3 години от датата на сключване на договора с ДФ „Земеделие“

До 24 февруари 2021 г. се приемат документи по мярка „Информиране в държавите членки“ от Националната програма за подпомагане в лозаро-винарския сектор 2019-2023 г., напомнят от държавната агенция.

Мярката се прилага за първи път у нас след въвеждането й в националната програма. Предвиденият бюджет за 2021 г. е малко над 3 милиона лева. Максималната стойност на един проект не може да надвишава 700 000 лв. годишно и 2 000 000 лв. за тригодишен период.

Мярката има за цел да информира потребителите за отговорната консумация на вино и риска, свързан с вредната консумация на алкохол и/или схемата на Европейския съюз за защитено наименование за произход и защитено географско указание по отношение на специфичното качество, репутацията или други характеристики на виното.

За подпомагане могат да кандидатстват организации на производители на лозаро-винарски продукти и техни асоциации, междупрофесионални организации по Закона за виното и спиртните напитки, професионални организации, работещи основно в лозаро-винарския сектор, както и държавни институции, чиято дейност е свързана с насърчаване на бизнеса.

Допустимите за финансиране дейности са свързани с провеждане на информационни кампании в медиите, изработване на информационни материали като брошури, дипляни, флаери, плакати, билбордове и др., създаване на уебсайт, участие в мероприятия, изложения, панаири, фестивали и конференции и др.

Документите се подават лично или чрез упълномощено лице в Централно управление на ДФ „Земеделие“, ул. Гусла № 3, отдел „Вино, промоционални програми и лицензии“, след предварително записан час на телефони: 02/81 87 513, 02/8187 517 и 02/8187 534.

На сайта на ДФ „Земеделие“ са публикувани образци на документите за кандидатстване.

 

Последвайте ни в ТЕЛЕГРАМ

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: