Първата българка, номинирана за „Златен глобус"

Първата българка, номинирана за „Златен глобус"

Церемонията по връчването на наградите ще се проведе на 28 февруари

Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд обяви номинираните за 78-те награди „Златен глобус", съобщи БНР. Българката Мария Бакалова е сред номинираните в категорията за най-добра актриса във филмова комедия или мюзикъл. Тя ще си оспорва приза с Мишел Пфайфър, Аня Тейлър-Джой, Кейт Хъдсън и Розамунд Пайк. 

„Боже мой! Шокирана съм! Bozhe moĭ!!! Shokirana sŭm!", написа Бакалова в профила си в Инстаграм. 

„Аз съм най-щастливият човек на цялата плоска Земя и се надявам това признание да привлече повече внимание към някои от моите невероятно талантливи актьори и колеги от киното в България и Източна Европа", пише Бакалова. 


24-годишната актриса, родена в Бургас, е номинирана за ролята си във филма на Саша Барън Коен „Борат 2". Филмът разказва историята на казахстанския журналист Борат Сагдиев, който се завръща в САЩ с дъщеря си Тутар (в ролята е Мария Бакалова) и с мисията да спечели благоразположението на Тръмп „в полза на някога славната нация на Казахстан".   

За ролята в „Борат 2“ Бакалова е избрана след кастинг, на който се явила заедно с още 600 актриси, без да храни особени надежди. Спечелила заради достоверното си превъплъщение, както споделя самата тя. 

Церемонията по връчването на наградите „Златен глобус 2021“ ще се проведе на 28 февруари. Организаторите все още не са уточнили как точно ще се проведе събитието, но е много вероятно по-голямата част от него да е виртуална. Според специалистите Бакалова има много сериозен шанс да получи наградата.   
 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: