Ако нещата вървят зле, просто кажете тези четири думи

Ако нещата вървят зле, просто кажете тези четири думи Снимка: pixabay

Животът не е само от слънчеви дни

От време на време на всички ни се налага да се сблъскваме с трудности и да се чувстваме отвратително.

Без тези падания обаче не бихте оценили възходите, така че не бива да се отчайвате, когато животът ви вкарва в изпитания.

Дори когато нещата се объркат, приемете тези обстоятелства като ценен житейски урок, който може да ви помогне да растете. Можете да балансирате начина си на мислене, така че негативността да спре да доминира.

Какво точно трябва да се направи?

Всъщност всичко е просто. И започва с психиатъра Виктор Франкъл, който говори за „воля към смисъла“. Той препоръчва да попитаме какво очаква животът от нас, вместо ние да очакваме нещо от него.

По време на престоя си в нацистки концентрационен лагер той станал свидетел на факта, че хората могат да намерят смисъл буквално във всичко - дори докато изпитват нечовешки страдания. Франкъл прилага своя опит, за да създаде свой собствен метод на психотерапия (логотерапия).

Предпоставката е, че трябва да се опитате да разберете смисъла на всеки момент от живота, независимо дали е негативен, неутрален или позитивен.

И така, ето четирите думи, които трябва да запомните, когато се почувствате обзети от необуздано отчаяние и празнота.

„Аз Намирам Смисъл В...“

Докато произнасяте тези думи, опитайте се да откриете нещо положително във вашата ситуация и назовете смисъла, който сте открили, било то на глас или на ум. Колкото и отвратителни да ви се струват протичащите събития, във всеки един момент от живота винаги има поне зрънце позитивизъм и всичко, което трябва да направите, е да го намерите.

Тези четири думи ще ви помогнат да преодолеете черната ивица, през която преминавате и да осъзнаете плана, който Вселената е подготвила за вас.

Трябва да се запитате: защо животът ме кара да премина през всички тези изпитания?

И да, понякога животът очаква да започнете да тъгувате, да скърбите за загуба, да умирате от отчаяние, но след като разберете, че не страдате напразно, ще ви бъде много по-лесно да издържите това страдание.

Намирането на смисъл често е първата стъпка в лечебния процес. Тази стъпка показва как можете да преодолеете трудна житейска ситуация. Разбира се, болката няма да отшуми веднага, но не това е целта на смисъла. Той ни дава усещане за комфорт и спокойствие, макар и само за кратко.

Естествено, когато сте изправени пред трудности, най-добре е да използвате комбинация от различни подходи. Това е само един от многото начини и ако го използвате в комбинация с други методи, можете да се справите с всякакви проблеми. В крайна сметка смисълът е храна за духа.

По материали на econet

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: