Как да се избавим от чуждия негативизъм завинаги

Как да се избавим от чуждия негативизъм завинаги Снимка: pixabay

Да се научим да не „попиваме" чуждия негативизъм не е толкова лесно, колкото може да изглежда на пръв поглед

Способността да разпознавате и усещате емоциите на хората около вас се нарича емпатия. А изпитване на състрадание към друг човек е симпатия. Не е най-лесната роля човек да бъде емпат, защото така просто поема лъвския дял от болката и страданието на други хора, което от своя страна не влияе на човека по най-добрия начин.

А ако сте попаднали на негативен или токсичен човек в една и съща стая, тогава от първа ръка знаете колко разрушителна е неговата енергия. Може би не най-лесната задача е да се научите да не поемате негативите на някой друг.

Същестуват пет метода за това как можете да се предпазите от негативното влияние на токсичен човек.

Не забравяйте една проста истина: невъзможно е да се угоди на всички. Когато човек постоянно ви създава неприятности, не се опитвайте да му угаждате. Вашите действия само ще изтощят силите ви и следователно на енергийно ниво ще бъдете зависими от този човек.

Няма как да ви харесат всички. Всеки човек на този свят има своя съдба. Първоначално обикнете себе си, което ще ви помогне да създадете специално биополе, което ви предпазва от всякакво негативно влияние и критики отвън.

Още един момент. Не можете да промените всички. Не го превръщайте в своя цел. Понякога най-добрият изход от подобни ситуации е да не поглъщате негативната енергия, проектирана върху вас от други хора.
 

Бъдете внимателни, когато каните друг човек в живота си. Вашата среда и вашата физическа обвивка са вашият храм. Кого пускате там? И каните ли изобщо? Трябва ли всеки, който влиза във вашето пространство, да избърше краката си преди да влезе, или е в реда на нещата, когато човек насочва негативизъм към душата ви?

След като споделите парче хляб с човек, на следващия ден той ще поиска цял хляб. Като позволите на някого да пренощува, на следващия ден човекът ще се опита да остане една седмица.


Прекрасно е да не бъдете алчен, но има тънка линия, към която да се придържате, за да не бъдете унищожени. Научете се да отказвате, няма нищо лошо в това.
 

Спрете да обръщате внимание на всички. За да оцелее един паразит, той се нуждае от приемник. А когато реагирате на човек, споделяте енергия с него. Паразитите ще отнемат мислите ви, източвайки енергията ви. Някой от обкръжението ви ще се опита да прехвърли негативизма си върху вас и след това ще премине към нова жертва.

Приятелското рамо е добре, но отново има тънка граница, която не трябва да се пресича.

Може би някой ще се опита да излее душата и негативните си емоции за работа, за връзката си или успехите си. Всяка от тези емоции може да ви изтощи.

Не забравяйте, че трябва да се обичате, да спрете човека или да му отговорите, че в момента не можете да го слушате. По този начин няма да погълнете негативизма му.

Общуване с природата. Опитайте се да бъдете сред природата възможно най-често, заемете се с медитация на чист въздух. Не забравяйте и за физическата активност.


Контролирането на дишането ще помогне за увеличаване на кръвообращението в цялото тяло, което ще помогне да се спре поглъщането на негативна енергия от други хора. Ходете с уверена походка, главата е изправена, раменете изправени. Не позволявайте на хората да ви развалят настроението.

Поемете отговорност за своите действия, емоции и мисли. Вашето отношение е вашата отговорност. Вселената направлява нашия жизнен път, така че да получим важен опит.


Не забравяйте, че не сте жертва, на никого не е дадена власт над живота ви. Спомнете си по какъв начин се проявяват мислите или желанията при определени обстоятелства, които тревожат. Какво да направите, когато всичко зависи от вашето лично търпение, способността да се контролирате или от вашата съпричастност?

И когато поемете отговорност за поведението си върху себе си, тогава се свързвате отново със съзнанието си на дълбоко ниво.

Само вие сте в състояние да създадете за себе си обстоятелства, които повишават енергийното ви ниво. Обичате ли да бъдете близо до някого? Приятно ли е човек да бъде с вас? Не забравяйте, че заслужавате прекрасни преживявания, така че бъдете наясно с този факт.

Методиката да се предпазите от негативността на другите започва с приемане и любов към себе си. Вие заслужавате радост и любов, мир. В отказа няма нищо лошо, защото вие сами пишете своя сценарий на своята енергия.

По материали на econet

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: