До седмица ще има окончателно решение за Наредбата за таксиметров превоз

До седмица ще има окончателно решение за Наредбата за таксиметров превоз Снимка: mtitc.government.bg

Министър Росен Желязков: До седмица ще има окончателно решение за Наредба №34 за таксиметров превоз на пътници

До седмица ще има окончателно решение по отношение на основните промени, залегнали в текстовете на Наредба №34 за таксиметров превоз на пътници. Това стана ясно на среща на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков и представители на таксиметровия бранш, проведена на 6 януари, съобщиха от пресцентъра на министерството.

По време на разговорите бяха обсъдени предложенията, постъпили в хода на общественото обсъждане на проекта за изменение на нормативния акт. От страна на участниците в срещата бяха изказани различни мнения относно ролята на нормативна регулация на компонентите на тарифата за таксиметров превоз, в т.ч. в контекста на настоящата епидемична обстановка.

Министър Росен Желязков изтъкна, че всички в сектора трябва да се обединят около общо решение, което да изразява в максимална степен интересите на индустрията, защитавайки и интересите на потребителите. Министърът призова участниците в срещата да се търсят оптимални и удовлетворяващи решения.

„Всички теми, които бяха поставени от участниците в срещата, ще бъдат подробно отразени в проекта на изменение на наредбата, който ще бъде изпратен до браншовите организации преди нейното обнародване", посочи министър Росен Желязков.

 

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: