Предстои обновяване на гаровите комплекси по направлението София-Перник-Радомир

Предстои обновяване на гаровите комплекси по направлението София-Перник-Радомир Снимка: mtitc.government.bg

Ремонтът на жп гара Казичене завърши в срок

В следващия програмен период по Програма „Транспортна свързаност“ ще модернизираме гарови комплекси по направлението София-Перник-Радомир. Това каза служебният заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Нели Андреева по време на откриването на обновеното приемно здание на жп гара Казичене. По думите ѝ конкретните параметри на проектите ще бъдат известни след одобрение на програмата от Европейската комисия, съобщиха от пресцентъра на транспортното министерство.

„През настоящия програмен период сме отделили над 30 млн. лева от ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“ за модернизация на гарови комплекси по направлението София-Бургас“, посочи зам.-министър Андреева. Тя допълни, че жп гарите Подуяне, Казичене и Карнобат са завършени, а в рамките на една година ще приключи ремонтът и на гарови комплекси Искър, Стара Загора и Нова Загора.

„Ремонтът на жп гара Казичене завърши в срок въпреки трудностите, породени от взаимодействието с проекта за модернизация на жп линията София-Елин Пелин“, заяви Нели Андреева. Тя отбеляза, че дейностите по реконструкция на железния път на територията на гаровия комплекс продължават и срокът за завършване на цялото направление между София и Елин Пелин е до края на 2022 г.

Проект „Реконструкция на гаров комплекс Казичене“ е на стойност 1 115 653 лв. без ДДС. Проектът включва пълно архитектурно обновяване на приемното здание, повишаване на енергийната ефективност и използването на възобновяеми източници на енергия, осигуряване на достъпна среда за всички пътници.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: