Атина: Таксита вместо "Бърза помощ"

Атина: Таксита вместо "Бърза помощ" Снимка: https://pixabay.com/

Предприемачи, осъзнавайки катастрофалната ситуация със сътрудниците на "Бърза помощ" в Атина, създадоха частна компания, в която наеха таксиметрови шофьори, обучени да оказват първа помощ ...

Шофьорите, сертифицирани по оказване на първа помощ, сърдечно-белодробна реанимация и основите на реанимацията, „въоръжени“ с дефибрилатори, кислородни резервоари и комплекти за първа помощ, се стремят да комбинират градския транспорт с медицинския. Зад тази оригиналната бизнес идея стои Евангелос Герентес, който е инструктор по първа помощ и дългогодишен шофьор на такси.

В интервю за Open TV Герентес каза, че шофьорите не могат да се намесват в случай на тежки инциденти, но са готови да помогнат в случай на здравословни проблеми, инфаркти и други проблеми и най-важното - могат да окажат първа помощ и да откарат болни или пострадали в спешната болница. Герентес добави, че си сътрудничат с държавната служба  EKAB и могат да се намесят, ако линейката заседне на улицата поради трафик.

Той уточни, че такситата на фирмата, наречена непретенциозно Хелп такси (helptaxi.gr), са включени в регистъра на генералния секретариат на Гражданска защита, за да могат да бъдат заявени при природни бедствия.  

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: