Всички пътници от катастрофиралия автобус край В. Търново се прибраха в Румъния

Всички пътници от катастрофиралия автобус край В. Търново се прибраха в Румъния Снимка: БНР

Успешно премина евакуацията на всички пътници от катастрофиралия тази нощ автобус на пътя Русе-Велико Търново. Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация“ и Държавно предприятие „Ръководство на въздушното движение“ оказаха пълно съдействие на румънските си колеги за осъществяването на необходимия брой полети при извозването на пострадалите, съобщиха от пресцентъра на Министерство на транспорта и съобщенията. Съгласуван и одобрен бе летателен план за пет румънски хеликоптера.

Заместник-министърът на транспорта и съобщенията Николай Найденов бе на място на инцидента, за да контролира действията на служителите от ИА „Автомобилна администрация“ и бе указано пълно съдействие на разследващите органи.

Тахографът и към настоящия момент не е намерен. Нашите служители продължават да го търсят с цел изясняване на обстоятелствата“, съобщи транспортният зам.-министър Найденов. Според получена информация от румънска страна фирмата и автобусът, извършващи превоз, притежават лиценз.

Катастрофиралият тази нощ автобус се е движел по маршрута Истанбул-Букурещ. Управляван е от двама шофьори, а пътниците са румънски и турски граждани. При тежкия пътно-транспортен инцидент са загинали четирима души. Следствените действия стартираха след първоначално направени огледи на мястото на катастрофата.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: