МТИТС одобри за финансиране 208 заявления на автобусни превозвачи

МТИТС одобри за финансиране 208 заявления на автобусни превозвачи Снимка: mtitc.government.bg

Одобрените до момента заявления са на обща стойност близо 14 милиона лева

Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС) одобри за финансиране първите 208 заявления на автобусни превозвачи от първата оценителна сесия, съобщиха от пресцентъра на министерството.

Одобрените до момента заявления са на обща стойност близо 14 милиона лева. Средствата се отпускат по процедура BG16RFOP002-2.091 „Подкрепа за МСП, извършващи автобусни превози, за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19“.

В максимално кратки срокове министерството ще пристъпи към сключване на договорите за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ с кандидатите, чиито заявления са одобрени.

Заявленията от първата сесия, които не са включени в публикуваните списъци, все още не са обработени и оценката не е приключила. Резултатите за тези заявления ще бъдат публикувани допълнително. 

Продължава работата и по втората оценителна сесия, като предстои списъците с одобрените участници да бъдат публикувани. Двете сесии включват всички 639 проектни предложения, подадени в определените срокове.

Списъците от първата оценителна сесия са публикувани на сайта на МТИТС.

 

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: