Таксиметровите шофьори излизат на общонационален протест

Таксиметровите шофьори излизат на общонационален протест Снимка: bg.wikipedia.org

Те настояват за актуализация на тарифите за услугата и за адекватни условия на труд

Таксиметровите превозвачи излизат днес на общонационален протест, съобщи БНР. Превозвачите настояват за актуализация на цените на услугата "Таксиметров превоз", за отпадане на патентния данък за следващата година, приравняване на дейността им към градския транспорт и премахване на мобилните приложения за споделено пътуване. И още - годишният технически преглед на автомобилите да важи за една година и да бъдат оборудвани с паник бутон.

Исканията на таксиметровите водачи са внесени в министерствата на транспорта и на икономиката, както и в Столичната община при протеста на превозвачите в края на миналия месец, но отговор до този момент няма, каза Георги Димитров от Федерацията на таксиметровите водачи и превозвачи в предаването "Преди всички".

"Условията, които бяхме поставили тогава на властимащите, към настоящия момент нямаме нито вест, нито кост. Таксиметровите услуги са в плачевно състояние. Загубата на оборот при нас е между 70 и 80% през деня и почти 90% през нощта. Ние сме изправени на ръба. Има голяма опасност част от нас не само да загубят работата си, а да загубят и собствеността си, която в 60% от случаите е собственост на лизинговите компании".

"Цените на таксиметровите услуги не са повишавани от девет години. Ние предлагаме да има единна цена, която да удовлетворява всички", каза още Димитров, без да даде за пример конкретни суми.

Той посочи, че ако исканият им не бъдат изпълнени, може да се очакват още по- мащабни протести.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: