Има села, които не се обслужват от обществен транспорт

Има села, които не се обслужват от обществен транспорт Снимка: pixabay.com

Министърът на транспорта и съобщенията пое ангажимент за справяне със сивия сектор и нерегламентираните превози в автомобилния транспорт

Предприемаме действия за справяне със сивия сектор и нерегламентираните превози в автомобилния транспорт. По всеки постъпил сигнал ще се работи съвместно с Националната агенция по приходите. Това обяви министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев по време на дискусия за визията за развитие на обществения транспорт 2022 - 2027 г.

Другата седмица започва работа експертен съвет, чиято първа стъпка е да синхронизира разписанията между всички видове транспорт. Съветът ще решава и краткосрочните проблеми на превозвачите.

"Необходимо да бъде изграден изцяло нов модел за междуселищните превози на пътници. Автобусните превозвачи и железопътните превози на пътници не трябва да работят в конкурентна среда, а в една верига, така че да са от полза на хората, но и превозвачите да имат икономическа изгода от това", каза министър Николай Събев.

"Има села, които не се обслужват от обществен транспорт. Не можем да допуснем това. Държавата трябва да гарантира мобилност на населението във всяка една точка в страната", категоричен бе Николай Събев.

Участие в дискусията взеха представители на отговорните държавни институции, депутати, Националното сдружение на общините в Република България, автобусния бранш, синдикати и неправителствени организации.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: