Кой е най-безопасният транспорт по време на коронавируса

Кой е най-безопасният транспорт по време на коронавируса Снимка: https://pixabay.com/bg

Туристите определиха най-безопасното за здравето превозно средство за пътешествия.

Туристите, анкетирани от онлайн приложението OneTwoTrip, определиха кой вид транспорт е най-безопасен за пътешествия по време на пандемия, съобщи РИА Новости.

 

Специалистите на компанията проведоха проучване сред 1300 потребители и установиха, че повече от една четвърт от анкетираните (29%) се чувстват най-защитени в самолета. Вероятно това е свързано с факта, че две трети от запитаните считат, че салонът на лайнера е по-лесен за дезинфекция от вагона на влака, отбелязват експерти.

 

По време на пандемията и летищата, и железопътните гари се струват еднакви по отношение на сигурността за 40% от запитаните. Същевременно 30% от тях казват, че на летищата по-добре се съблюдават специалните мерки, също толкова пък се чувстват най-комфортно на железопътните гари.

 

По-малко от половината (44%) от туристите смятат, че носенето на маска при пътуване  е задължително. Отговор „Може и без нея" дават 33% от анкетираните. Друга една трета отговаря: „Все едно ми е."

 

70% от пътуващите с влак отбелязват, че носят маска по време на цялото пътуване. Всеки пети запитан казва, че не носи маска. Ръкавици ползват 53% от пътниците, а 37% не виждат нужда от тях. Всеки десети се ръководи от броя на хората наоколо - колкото повече струпване на пътници има, толкова по-склонни са туристите да използват средствата за лична защита.

 

С необходимостта от спазване на социалната изолация са съгласни 77% от анкетираните. Те казват, че по време на пътуванията се стараят да избягват общуването със странични хора.