Деница Сачева: Бизнесът не се възползва от мерките, защото не ги познава

Деница Сачева: Бизнесът не се възползва от мерките, защото не ги познава

Проучване на Българската стопанска камара сред рабодотаделите показва неефективността на правителствените мерки за справяне с кризата

Според проучване на Българската стопанска камара 68 на сто от работодателите у нас не одобряват мерките за подпомагане на бизнеса за справяне с кризата, предизвикана от епидемията от коронавирус. 

Според камарата близо 80 на сто от бизнесмените не са се възползвали от мораториума върху погасяването на кредитите. А едва 29 на сто от тях са се възползвали от мярката 60/40.

Тези твърдения предизвикаха отговор на министъра на труда и социалната политика Деница Сачева. Според нея една от причините за тези ниски проценти е, че антикризисните мерки не се познават добре. Освен това тя смята, че поради тази причина се е натрупало и недоверие към самите мерки. 

„Те не са универсални, но са адекватни на ресурсите и ситуацията. Работодателите имат усещането, че няма да получат подкрепа." Според министър Сачева голяма част от предприетите от правителството антикризисни мерки не се познават.

Пример е мярката 60/40, която е променена отдавна и не е същата като тази, действала до май 2020 г., коментира министърът в ефира на bTV.
 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: