Министър Деница Сачева: Не приемаме нито една от критиките на президента

Министър Деница Сачева: Не приемаме нито една от критиките на президента

Бюджетът е разоряващ, мерките срещу коронавируса - взети на пожар и закъснели, заяви държавният глава Румен Радев.

Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева, както и вицепремиерът Томислав Дончев отговориха остро на острата критика, която за пореден път отправи към правителството президентът Румен Радев. 

Според държавния глава бюджетът на правителството е разоряващ, предизвикателствата на пандемията от коронавирус се посрещат на пожар и със закъснение. Хората умират заради лошото качество на живот, заради блокажа на лечението на други също опасни заболявания.

Мерките - и здравни, и социални, и икономически, са закъснели. А сега кабинетът на Бойко Борисов се опитва да изкара виновни болните, коментира пред журналисти президентът Радев, като в същото време призова да се спазват противоепидемичните мерки, за да се облекчи натискът върху медиците.

Остра на свой ред бе реакцията на думите му на министър Сачева. Не приемаме нито една от критиките на президента. Не чухме конкуренция на нито една наша идея. Чуваме само критики. Това, според нея, е политическо заяждане, каза Деница Сачева на извънреден брифинг.

Ще направим всичко възможно колкото може повече хора да получат парите си преди Коледа, увери Деница Сачева. 

Също остра бе реакцията на упреците, отправени от държавния глава, и на вицепремиера Томислав Дончев. Да критикуваш е изкуство, коментира той. С чертаене на апокалиптични сценарии - кого обслужва президентът? 

Вицепремиерът окачестви критиките на държавния глава като скверна технология с цел политически дивиденти.
 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: