Актуална информация за епидемичната обстановка на 04.12.2020 г.

Актуална информация за епидемичната обстановка на 04.12.2020 г. Снимка: pixabay

По света

Италианското правителство реши да забрани пътуванията между регионите на страната по време на коледните и новогодишните празници, съобщава британското издание The Guardian.

Южнокорейските власти обявиха днес невиждани ограничения в столицата Сеул. Магазините, кината и други заведения в Сеул ще бъдат затворени след 21:00 ч., обяви кметът на Сеул. Според него градът също така ще изключва уличното осветление вечер за първи път в историята.

Бил Гейтс очаква през пролетта нормализиране на ситуацията в САЩ с появата на „обещаващи ваксини“ и терапия за COVID-19. „Следващите четири или пет месеца ще бъдат доста трудни, освен ако не удвоим усилията си и не станем сериозни“, каза Гейтс пред телевизия NBC.

От понеделник Швеция ще затвори гимназиите си за месец и учениците ще посещават онлайн часове. Решението бе взето, след като през последните два дни са регистрирани 209 смъртни случая, съобщи "Дейли мейл".

Дългосрочните последствия от пандемията могат да увеличат броя на хората, живеещи в крайна бедност, до над един милиард към 2030 г. Това се казва в изследване на Програмата на ООН за развитие (ПРООН).


У нас

Правителството прие Националния план за ваксиниране срещу Covid-19. Първи ще се ваксинират медицинските екипи, социалният и педагогическият персонал, възрастните хора над 65-годишна възраст и пациентите с хронични заболявания.

Първите 125 000 ваксини, които правителството очаква да получи до края на годината, ще покрият нуждите на малка част от първата приоритетната група - медицински и помощен персонал в доболничната и болничната помощ.  

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: