Липсата на срам е признак на шизофрения

Липсата на срам е признак на шизофрения

Когато човек постоянно носи скъсани чорапи, не мие косата си, това е психиатричен симптом.

Живеем в общество, в което грубите психиатрични симптоми - точно тези симптоми, които принадлежат на истинската психиатрия, се натрапват като еталони за мода и поведение.

 

Психиатричните поражения водят до нарушаване на нравствеността, а нравствените изкривявания задължително водят до психически деформации.

Протича изкуствено психическо заразяване на хората, особено на младото поколение, и дори на децата. Понякога това се нарича „сексуално просвещение“, понякога се предлага нещо друго, при това всякакви гадни неща, отровни за нравствеността на човека, за неговата психика, са представени в много красиви „хуманистични капани“.

 

Обърнете внимание, небрежността вече се популяризира активно - мръсна мазна коса, скъсани чорапи, скъсани дънки, полите на палтото или риза с различна дължина или неправилно закопчани копчета.

 

В психиатричните болници знаят, че в историята на болестта има такава графа: изрядността на пациента. Ако пациентът е небрежен към външния си вид, това е показател за много тежко психиатрично разстройство.

 

Или нека вземем героите на много екшън филми и трилъри - това са супер силни хора, които решават проблемите си, унищожавайки всичко живо и неживо по пътя си. Този ефект в психиатрията се нарича хипоидна шизофрения, която съчетава младежка патологична жестокост с патологично затъпяване на сърцето, тоест патологична безчувственост.

 

Друго човешко качество е прекомерният рационализъм, който днес се налага като прагматизъм. Това също е признак на шизофрения.

 

Хората често смятат, че шизофреникът е ирационален. Това не е вярно. Шизофреникът е прекалено рационален, но в същото време е безчувствен. Всъщност това е: „по-малко емоции, повече прагматизъм“ - и идеолозите на новата мода натрапват такива неща на младите хора днес, но това е много тежък симптом.

 

А какво е унищожаването на интимния срам от гледна точка на психиатрията?

 

Това е не само налагането на всякакви извращения, като воайорството (когато телевизията показва какво се случва в спалните на други хора), но и популяризирането на сексопатологични отклонения. А сексопатологията е част от психопатологията."

 

Но най-важното в разрушаването на интимния срам е, че като разказват на младите хора за безопасен секс, те ги насърчават да задоволяват сексуалния си интерес, омаловажавайки стойността на семейните и брачните отношения, които са съществен елемент за изграждането на нормална психика.

При тяхното отсъствие различни нарушения са неизбежни, много болезнени за психиката. Това води по-специално до умствената деградация на цялото общество.

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: