Италианка изгони чрез съд двамата си сина - не и помагали у дома

Италианка изгони чрез съд двамата си сина - не и помагали у дома Снимка: ua.depositphotos.com

На жената толкова й писнало от всичко, че се обърнала към съда, за да реши проблема

В северния италиански град Павия жена спечели съдебна заповед да изгони синовете си, на 40 и 42 години, от дома си.

Според Sky News 75-годишната жена се опитала да убеди синовете си, които работели и можели да се издържат, да се преместят, но те отказали. Затова тя решила да вземе драстични мерки и да поиска изгонване по съдебен ред.

Тя ги подкрепяла, когато били безработни и очаквала да се преместят, след като си намерят работа, но това не се случило. Двамата братя освен всичко друго не помагали в домакинските разходи и в домакинската работа, съобщават италианските медии. Те дори се прибирали посред нощ и оставяли нещата си в пълен безпорядък.

Съдия Симоне Катерби се отнесъл съчувствено към тежкото положение на майката и отсъдил в нейна полза. Съдът постановил, че първоначално, когато братята били безработни, „родителят е бил длъжен да им осигурява издръжка“.

Но след като започнали да печелят пари, „това вече не било оправдано“, тъй като „и двамата обвиняеми са на възраст над 40 години“, се казва в съдебното решение.

В решението на съдията се добавя, че „няма разпоредба в закона, която да дава на пълнолетно дете безусловно право да остане в дом, притежаван изключително от родителите, против тяхната воля и само поради семейни връзки“.

Мъжете трябва да напуснат до 18 декември.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: