Алчността предвещава предателство

Алчността предвещава предателство Снимка: cluber.com.ua

Алчността е сигнал за опасност. Това правило не се е променило.

Не обвинявайте жените в корист…

Жените често са упреквани за тяхната алчност и меркантилност; обвиняват ги, че очакват мъжът да плати вместо тях сметката в заведението, че очакват от него подаръци и цветя. 

Нека си ги купят сами! Или да се задоволят с полски маргаритки и хамбургери, ако толкова им се иска да похапнат за чужда сметка. Не трябва да разчитат на чуждия портфейл. Мъжът не е длъжен да плаща за всички женски капризи, се чуват упреци към тях.

Работата е там, че ако една жена се отнася сериозно към даден мъж и гледа на него като на възможен партньор, тя ще очаква от него разходи и подаръци. И ще се разстрои много, ако това не се случи, именно защото мъжът й харесва.

Това е така, защото в миналото жената обикновено не е разполагала с пари. Дори собствените й средства са били на пълно разположение на съпруга й. И да бъдеш омъжена за алчен човек е било ужасно и опасно. Алчният съпруг е морил жена си от глад, принуждавал я е да ходи, облечена в парцали, налагало й се е унизително да го моли за няколко медни гроша за лекарства... И затова жената инстинктивно проверява: алчен ли е мъжът или не.

Това е програма от сравнително близкото минало. Представяте ли си, че ви предстои цял живот да живеете без собствени средства и дори без паспорт? Без работа. Без обезщетения или заплата. В пълна материална зависимост от друг човек, раждайки му деца; без надежда за пенсиониране. Ето това е същото. Затова алчността винаги е плашела и разстройвала жените.

Затова и до днес те реагират толкова емоционално на мъжката алчност.

В кафенето една жена лесно ще плати вместо мъж, който не я интересува - беден племенник от село или старичък посетител, на който не му достигат пари. Но тя ще бъде внимателна към това как си пресмята парите мъжът, който й е харесал. Как той плаща.

Сега всичко става ясно. Подаръците, букетите, ресторантите и пътуванията понякога не са нищо повече от психологически тест. Който почти е загубило своята актуалност; сега жената има възможност да печели. А ако съпругът й вземе парите и паспорта, тя може да се обърне към полицията. Но тревогата си остава. И разбирането, че алчният човек е опасен, също остава. Макар, че това не винаги се осъзнава.

Затова не обвинявайте жените в корист, когато те очакват да бъдат заведени в клуб или ресторант. И да им купят красиви цветя. Момичетата и дамите очакват това само от онези мъже, с които биха искали да бъдат заедно.

Затова да отидеш на кафе с колега или приятел и всеки да плати своята сметка, е нормално. Но да постъпваш така с жената, която обичаш, това е рисковано. Тя веднага застава нащрек. И дори и най-силните чувства могат да се окажат застрашени.

От този, който й е мил, жената очаква разходи. И това съвсем не е от алчност. А заради това, за да разбере - опасно ли е да повери живота си на такъв човек.

Сега жените могат да печелят сами страхотни пари. Светът вече не е същият. Но страхът от алчността си остава. Алчността предвещава предателство. Ето това правило не се е променило

    По материали на Анна Кирянова

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: