Театърът на Андромеда: съкровище в планината Сикани в Италия

Театърът на Андромеда: съкровище в планината Сикани в Италия Снимка: lifeglobe.net

Мястото е е рядък пример за идеален съюз между природата и изкуството

В италианската планинска комуна Санто Стефано Куискина има необичайно място: театърът на Андромеда. Преди тридесет години скулпторът и фермер Лоренцо Рейна построява място, където обединява страстта си към изкуството и природата.

За това събщава интернет порталът lifeglobe.net.

Планините Сикани са домът на скулптора и овчаря Лоренцо Рейна. Там се намира семейната му ферма, заемаща 300 акра земя. Театърът на Андромеда е атракция под открито небе, създадена на хълм. 

Фон на сцената е зашеметяваща гледка към околния пейзаж. Разположението на 108 камъка съответства на точките в съзвездието Андромеда. Когато се гледат отгоре, те образуват формата на звезда с осем лъча.

Отдавайки почит на митовете за съзвездието Андромеда, театърът впечатлява посетителите със своите мащаби. Но освен театъра, тук има и много скулптури на Рейна, които са не по-малко удивителни. Разположени са около театъра и околностите му. Те следват главно темата за митологията

Посетителите могат да открият фрагмент, изобразяващ Икар. "Маската на словото" също е доста очевидна. Има дори осмоъгълен музей, в кйто са събрани произведенията на Рейна. На това място тече постоянна работа.  

 Мястото е сцена за различни събития, изложби и културни мероприятия. Това е рядък пример за идеален съюз между природата и изкуството, място, което определено си струва да бъде посетено.      

                                               

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: