Медицинският университет в Плевен преминава на онлайн обучение за 2 седмици

Медицинският университет в Плевен преминава на онлайн обучение за 2 седмици

До момента 17 студенти са дали положителни проби за COVID-19.

Медицинският университет в Плевен преминава към дистанционно обучение в електронна среда за срок от две седмици, съобщи БНР. Причината е, че до момента 17 студенти са дали положителни проби за COVID-19. Продължават изследванията на контактните лица.

Във връзка с усложняващата се и динамична епидемична обстановка в здравните заведения в региона и цялата страна и с цел опазване здравето на студентите и преподавателите на висшето училище, академичното ръководство e взело решение за преминаване изцяло към обучение в електронна среда за срок от две седмици, считано от 19 октомври.

Единствено обучението на стажант-лекари шести курс „Медицина" ще се провежда присъствено и по график. За преподаватели и служители работният процес също ще продължи присъствено.

Достъпът на студенти до сградите на университета се ограничава. Преустановява се ползването на медицинската библиотека и спортната зала. Мярката е превантивна.

В момента в Медицинския университет се обучават близо 1400 български и чуждестранни студенти. До вчерашния ден общо 17 студенти са дали положителни проби, уточни Велина Дукова - експерт „Връзки с обществеността". Продължават да се изследват всички контактни лица.

395 са новозаразените с коронавирусна инфекция у нас през последното денонощие, показват данните в Националната информационна система към полунощ. Направени са едва 1581 PCR теста. Това представлява рекорден процент от близо 25 на сто (24,98%) на позитивните тестове за COVID-19 в рамките на последните 24 часа, отбелязва БНР. Общо 29 503 са случаите на коронавирус от началото на епидемията. Най-много новозаразени през последното денонощие отново има в София - 145, следвана от Сливен - 84, Търговище - 23, Габрово - 19, Благоевград - 17, и Шумен - 14.Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: