Миланската скала отвори врати след шестмесечно мълчание

Миланската скала отвори врати след шестмесечно мълчание Снимка: wikipedia

След като половин година бе затворена заради коронавируса, в легендарната Ла Скала в Милано отново ще прозвучат оперни арии

В понеделник вечерта се състоя първият концерт след дългата принудителна пауза, съобщи Italy24news. 

Тази вечер пък ще гостува Виенската филхармония под диригентството на Рикардо Мути, точно 75 години след историческия концерт в чест на откриване на Ла Скала през 1946 г., когато сградата бе възстановена след разрушенията по време на Втората световна война.

Това е много емоционален момент както за музикантите, така и за публиката. Стефано Кардо, бас кларинетист на оркестъра „Ла Скала“, споделя, че това е второто прераждане на световноизвестния театър. След като „Ла Скала“ отвори след войната, сега ние се опитваме да я съживим отново след пандемията, коментира ентусиазирано той.

Санитарните мерки обаче ще се спазват стриктно. За да се осигури дистанция между музикантите, на партера са разчистени столовете и там ще се разполага оркестърът, докато за публиката са определени само балконите. Антракт няма да има, носенето на маски е задължително, а капацитетът е ограничен до едва 500 зрители на представление, при положение че залата има общо 2000 места.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: