Южна Корея остава нащрек за „тихи разпространители“ на зараза

Южна Корея остава нащрек за „тихи разпространители“ на зараза Снимка: Pixabay

Южна Корея облекчи някои от правилата за социално дистанциране, но властите се страхуват от заразените с коронавирус без симптоми
Южна Корея потвърди още 10 случая на коронавирус през последните 24 часа, което продължава тенденцията на забавянето на заразата в страната. Докладваните в неделя случаи отбелязват деветия поред ден, в който новозаразените са под 20.

Държавата обяви, че общият брой на заразените в страната е 10 728, смъртните случаи са 242, а възстановените пациенти са 7717.

Наскоро Южна Корея облекчи някои от правилата си за социално дистанциране, но властите все още изразяват притеснения относно евентуални предавания от „тихи разпространители“.

Южна Корея регистрираше стотици нови случаи всеки ден между края на февруари и началото на март, най-вече в югоизточната част на страната.

Междувременно в Китай бяха потвърдени в неделя още 11 случая на новия коронавирус, с което общият брой заразени става 82 827. Въпреки това не се съобщава за смъртни случаи за 11-ти пореден ден.

Китай заяви също, че има 1000 души, които са тествани положителни за коронавирус, но нямат никакви симптоми. Те са под лекарско наблюдение, но не са включени в броя на потвърдените случаи.