Премиерът на Индия призова хората „да не се поддават на самодоволство“

Премиерът на Индия призова хората „да не се поддават на самодоволство“ Снимка: Pixabay

Нарендра Моди иска индийците да се придържат към социално дистанциране, да носят маски и да не плюят на обществени места
В Индия премиерът предупреди хората си да не се поддават на самодоволство в борбата срещу коронавируса, като предупреди, че вирусът може да се върне отново и хората трябва да променят навиците си.

По време на 30-минутна радиопрограма в неделя министър-председателят Нарендра Моди заяви, че хората трябва да се придържат към социално дистанциране, да носят маски и да не плюят на обществени места.

Той каза още, че традиционната система на индийската медицина Аюрведа, която включва йога упражнения и пиене на топла вода, може да бъде изключително полезна за изграждането на имунитет срещу болестите.

Моди постави 1,3-милиардното население на Индия под строга изолация от 25 март до 3 май, за да се преборят с вируса. Ограниченията бяха олекотени донякъде, като се позволи на кварталните магазини да отворят, а производствените и селскостопанските дейности в селските райони да се възобновят, за да се помогне на милионите бедни ежедневни работници.

Досега Индия е регистрирала 25 671 позитивни проби на вируса с 824 смъртни случая, приписвани на COVID-19.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: