Център за енергийно развитие и нови науки ще изграждат във Враца

Център за енергийно развитие и нови науки ще изграждат във Враца Снимка: Министерство на икономиката и индустрията

Заместник-министърът на икономиката и индустрията Давид Сукалински участва в работна среща за изграждането на Център за енергийно развитие и нови науки в град Враца

Заместник-министърът на икономиката и индустрията д-р Давид Сукалински участва в работна среща на тема „Изграждане на Център за енергийно развитие и нови науки в град Враца“. Не нея присъстваха кметът на общината Калин Каменов, министърът на образованието и науката Галин Цоков, ресорни заместник-министри, предприемачи и експерти в областта на енергетиката, информационните технологии и образованието.

Д-р Давид Сукалински заяви подкрепата на Министерството на икономиката и индустрията за изграждането на Център за енергийно развитие и нови науки в град Враца. По думите му бъдещият център ще има ключова роля за справяне с предизвикателствата, свързани с липсата на подготвени кадри.

Реализацията на проекта ще затвори кръга на образованието и инвестициите и това ще допринесе за икономическото развитие на града и на целия Северозападен регион, каза заместник-министърът. Според д-р Сухалински проектът има всички предпоставки да се превърне в балкански център, който да привлича инвеститори и технологични кадри, които да реализират своето бъдеще в региона.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: