Сръбският президент Вучич изключи„мечтите за БРИКС“ по пътя към ЕС

Сръбският президент Вучич изключи„мечтите за БРИКС“ по пътя към ЕС

Александър Вучич заяви, че Сърбия ще продължи да се движи по европейския път и нарече „ненормални“ тези, които говорят за нейните стремежи да се присъедини към БРИКС


Преди обаче той допускаше членството на Белград в тази асоциация, но в далечното бъдеще
 

Сърбия не се стреми да се присъедини към БРИКС, въпреки че уважава тази асоциация, тъй като републиката цели да се присъедини към Европейския съюз, каза президентът Александър Вучич на пресконференция.

Записът е публикуван в YouTube канала на сръбския лидер.

Журналистите го помолиха да коментира констатациите на експерта от American Enterprise Institute Ивана Страднер, която заяви, че Белград мечтае да се откаже от европейската интеграция в името на БРИКС. Според нея това е възпрепятствано от факта, че Вучич „има в сърцето си  Москва и портфейла си в Брюксел“.

Откъде тя знае какво си мисля? Дали са ми вкарали някакъв чип и сега са заети да ми четат мислите, за какво мечтая и за какво мечтая? Всички ли са полудели заедно?

И това не го чета за първи път, вие, луди хора, откъде знаете за какво мечтая?! Източникът за нея е руският телеграм, а тя чете там, че отивам в БРИКС? Мечтая за всякакви други неща, но не и за това“, каза Вучич (цитиран от ТАСС).

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: