Александър Вучич: Ще подам оставка, ако опозицията спечели изборите

Александър Вучич: Ще подам оставка, ако опозицията спечели изборите Снимка: aa.com.tr

Сръбският президент заяви, че ако опозиционните сили победят на парламентарните избори на 17 декември, той ще се оттегли от президентския пост

Позовавайки се на интервю по частната сръбска телевизия Pink, ANSA цитира думите му: „Ще понеса последствията от поражението на Сръбската партия на прогреса”.

Телевизионното изявление на сръбския президент потвърди казаното от него в неделя на предизборен митинг на неговата Сръбска прогресивна партия (SNS) в Смедерево.

„Приех честта да бъда водач на тази листа, защото ще нося най-голямата отговорност“, каза Вучич и зададе на присъстващите реторичния въпрос дали смятат, че е възможно той да остане президент, докато премиер може да бъде „един от тези хора, които унищожиха страната“.

„Ако спечелят изборите, ще им дам мандат. Но не искам повече да съм президент, защото след това не мога да направя нищо за гражданите на Сърбия. И искам хората в Сърбия да знаят това“, каза Вучич.

Позовавайки се на всички реални и предстоящи успехи на правителството и повтаряйки, че пенсионерите и гимназистите ще получат еднократна помощ през ноември, Вучич съчета оценката на правителствената политика с предизборните послания и подчерта: „Не забравяйте, че можем да загубим всичко това в един ден на 17 декември“.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: