Купувате си кресло на старо, получавате вила в Испания

Купувате си кресло на старо, получавате вила в Испания Снимка: theepochtimes.com

Точно това се случи с 52-годишния британец Греъм Дънлоп, който открил на онлайн разпродажба кожен фотьойл, подходящ за домашния му офис

Когато отишъл да вземе придобивката си обаче, собственичката на симпатичната, но поочукана мебел не пожелала да вземе парите, а му предложила да направи дарение за изследвания на Алцхаймер – болестта, от която страдал съпруга ѝ. 

Греъм Дънлоп, ИТ-специалист приел. Дарил 75 паунда и автоматично се регистрирал за участие в томбола на благотворителна организация, която подкрепяла набирането на средства. След това и той, и и съпругата му забравили за томболата, тъй като подобни предложения често придружават благотворителните акции, отбелязва The Epoch Times.

Така че обаждането, с което му съобщили, че печели, било сериозна изненада, печалбата – още по-голяма: вила с четири спални, градина и плувен басейн на испанския остров Майорка на стойност над 3 милиона паунда, плюс 250 000 паунда в брой!

„Не съм печелил нищо досега, но си струваше да чакам 52 години. Просто не мога да повярвам, че всичко това е наше – дори когато скачам в басейна!”, казва г-н Дънлоп. Плановете му са да събере в испанската вила своя голям род, за да отпразнуват печалбата заедно. Другият му план е да отнесе креслото във вилата.

„Обичаме Испания, но никога не сме мечтали да притежаваме място тук - особено такова!“, допълва съпругата му. Началната учителка признава, че първоначално не харесала креслото, смятайки че не подхожда на домашния дизайн, но вече е променила мнението си. За сметка на това, едно от домашните кучета на семейството с две деца вече смята уютния кожен фотьойл за свой. 

Болестта на Алцхаймер е сред водещите причини за смърт в Обединеното кралство, отнела повече от 74 000 живота през 2022 г. Същата година благотворителна акция събра над 1 милион паунда за изследвания върху невродегенеративното заболяване, а настоящата кампания прибави още 4.1 милиона паунда. Финансирането ще позволи на британските учени да разширят познанията си за заболяването и да разработят нови терапии за забавяне на действието му, а може би и за предотвратяването му. 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: