Обвиненият за насилие срещу 18-годишно момиче Г. Г. отново е арестуван днес

Обвиненият за насилие срещу 18-годишно момиче  Г. Г. отново е арестуван днес Снимка: https://pixabay.com/

Задържането сега не е заради малтретирането на 18-годишното момиче, а заради закана за убийство, отправено през интернет, също към момичето

Районна прокуратура – Стара Загора предяви обвинение и постанови задържане за срок до 72 часа спрямо Г.Г., на 26 г., за това, че в периода от 24.06.2023 г. до 25.06.2023 г., в гр. Стара Загора, в условията на продължавано престъпление, се заканил с убийство на 18-годишната Д.М., като това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му.  На два пъти той изпратил текстови съобщения за закана с убийство чрез интернет приложение.

Престъплението е квалифицирано по чл. 144, ал.3, вр.ал. 1 вр. чл. 26 от НК.

Разпитани са свидетели и са събрани писмени доказателства. Наблюдаващият прокурор е постановил и мярка "забрана на лицето да напуска територията на България"

След укриване на Г.Г., той е бил задържан от полицейски служители от ОД на МВР - Стара Загора на 30 юли 2023 г., около 7,30 ч., на входа на гр. Стара Загора, пътувал е в автомобил. Г.Г. е осъждан за нанасяне на телесна повреда по хулигански подбуди. С постановление на наблюдаващия прокурор Г.Г. е задържан за срок до 72 часа, след предявяване на обвинение.

Предстои Районна прокуратура – Стара Загора да внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража" спрямо Г.Г.
 

https://prb.bg/bg/news/65807-pod-rakovodstvoto-na-rayonna-prokuratura-%E2%80%93-stara-zagora-se-izvarshva-razsledvane

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: