Стара Загора - отпадат допълнителните ограничения във връзка с пандемията

Стара Загора - отпадат допълнителните ограничения във връзка с пандемията Снимка: pixabay.com

Кметът на Стара Загора издаде заповед за премахване на местните ограничения, които бяха наложени за защита от коронавируса в областта. Отварят се отново автогарите, премахва се вечерният час, както и ограничението за разходки на кучета до 250 метра от дома. Отпада и забраната за струпване на двама души. 

Действията на старозагорския градоначалник са вследствие от нареждането на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев „да се преустановят или отменят всички допълнителни ограничения, въведени от органи на местната власт, които не са в съответствие със Закона за здравето и със Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, обновено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 г.“.

Пред Радио Стара Загора кметът Живко Тодоров обяснява, че е издал заповедите за допълнителни ограничения единствено за да предотврати заразата с коронавирус. Желаел е да предпази здравето на съгражданите си. Но при тези условия е длъжен да се съобрази с министъра и да отмени ограниченията, считано от днес, 7 март. 
Все пак Тодоров се надява, че старозагорци ще проявят дисциплина в опазване на здравето си.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: