Над 20% ръст на случаите на домашно насилие през 2023 г. са отчетени у нас

Над 20% ръст на случаите на домашно насилие през 2023 г. са отчетени у нас

Шокиращите статистики за насилието у нас налагат постоянна инициативност, особено през месеца на жената

През месеца, посветен на жените, Factor I.N. се присъединява към благородната кауза на Фондация "П.У.Л.С." - борбата с насилието, превенция и подкрепа на жертви на тормоз, съобщават от 3CON Agency. С преобладаващ фокус върху Югозападна България, фондацията работи за изграждането на ефективна система от грижи за възрастни, юноши, деца и техните семейства, които са изправени пред трудности след преживяно насилие.

Цифрите сочат, че жестокостта расте

Отчетен е над 20% ръст на случаите на домашно насилие през 2023 г. у нас. Регистрирани са над 1 400 случаи на насилие, а над 20 са смъртните случаи на убити жени от мъже. Това посочва вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел в приветствие към конференцията за противодействие на домашното насилие "От дома до работното място". На преден план излиза осъзнаването на проблема. Посегателствата в условията на домашно насилие зачестяват, а борбата с тях трябва да се приоритизира. 

Какво е решението?

С подходи за превенция и рехабилитация, Фондация "П.У.Л.С." се стреми да предостави не само незабавна помощ, но и дългосрочна подкрепа за възстановяване на живота на засегнатите. В рамките на тази инициатива, Factor I.N. организира кампания за събиране на средства, която ще продължи един месец. В офисите на организацията в София на ул. Княз Александър № 10 и бул. Витоша 56 ще бъдат разположени специални кутии, където всеки може да допринесе с дарение. Всяко едно дарение може да промени живота на някого и да помогне на фондацията да продължи своята мисия за създаване на безопасно и подкрепящо общество.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: